מגנזיום: המינרל שיכול להציל את החיים שלך

מגנזיום הוא מינרל חיוני לגוף שלנו שתורם, בין היתר, לבריאות הלב, העצמות ומערכת החיסון. אילו מזונות עשירים במגנזיום? למה עלול לגרום חוסר במגנזיום? מתי לקחת תוספי מגנזיום? כל התשובות לשאלות האלה ועוד – בפנים

בקיצור

01

למחסור במגנזיום מייחסים סדרה ארוכה של בעיות בריאות ובהן אוסטאופורוזיס, לחץ דם גבוה, סוכרת, אירוע מוחי (שבץ), טרשת עורקים והפרעות קצב.

02

מגנזיום קיים באופן טבעי במזונות רבים ובהם קטניות, ירקות (בעיקר עלים ירוקים), גרעינים, אגוזים, שקדים, קקאו, שוקולד מריר, קפה, חלב ומוצרי חלב ובשר.

03

צריכה גבוהה מאוד של תוספי מגנזיום לאורך זמן עלולה לגרום לשינויים בקצב לב, לירידה חדה בלחץ הדם, לבלבול, לקשיי נשימה, לאובדן הכרה ולדום לב.

מהו מגנזיום ומהם תפקידיו ויתרונותיו?

מגנזיום הוא מינרל חיוני לאדם שמשתתף בתהליכים רבים בגוף.

המגנזיום חיוני – בין היתר – לבניית העצמות, לוויסות הפעילות של השרירים ושל העצבים, לשמירה על קצב לב יציב, לתמיכה בתפקוד התקין של מערכת החיסון, לוויסות רמות הסוכר בדם ולשמירה על לחץ דם תקין. מגנזיום עוזר לנטרל את חומציות הקיבה ומסייע להגברת התנועתיות של המעיים. בכך הוא מסייע למנוע עצירות. נוסף על כך מגנזיום משתתף בתהליך הייצור של חלבונים, של עצמות ושל ה־DNA.

בעיקר נשים וקשישים סובלים ממחסור במגנזיום, ולמחסור הזה מייחסים סדרה ארוכה של בעיות בריאות ובהן אוסטאופורוזיסלחץ דם גבוהסוכרתאירוע מוחיטרשת עורקים וכן הפרעות בקצב הלב שמגדילות את הסיכון למוות כתוצאה מאוטם בשריר הלב (התקף לב).

מהם המקורות העיקריים למגנזיום?

מגנזיום קיים באופן טבעי בסוגי מזון רבים כמפורט בטבלה למטה וכן במזונות שמועשרים באופן מלאכותי במגנזיום כמו דגני בוקר. מקורות נוספים למגנזיום הם תוספי תזונה שמכילים מגנזיום, תרופות המכילות מגנזיום (כמו סותרי חומצה ומשלשלים), מי ברז “קשים” ומים מינרליים.

מזונות שהם מקור טוב למגנזיום הם גם מזונות שעשירים בסיבים תזונתיים, ולכן תועלתם הבריאותית היא רבה במיוחד. 

אילו מזונות עשירים במגנזיום באופן טבעי?

מזונות צמחיים שעשירים במגנזיום הם: קטניות, ירקות (בעיקר ברוקולי, דלעת, קישואים וירקות בעלי עלים ירוקים), גרעינים, אגוזים, שקדים, קקאו, שוקולד מריר וקפה. מקורות מהחי למגנזיום הם חלב ומוצריו ובשר.

מעריכים שהאוכלוסייה במדינות המערב צורכת כיום מעט מדי מגנזיום בגלל השינויים בהרגלי התזונה, ובהם המעבר לצריכה רבה יותר של מזון מעובד על חשבון מזון טבעי כמו ירקות, פירות, דגנים וקטניות.

גם מי שתייה בעלי תכולה גבוהה של מינרלים (מים “קשים”) הם מקור חשוב למגנזיום. במקומות שבהם יש מים “קשים”, מי השתייה אחראים לכ־20% מהספקת המגנזיום לגוף.

גוף האדם מצליח לספוג 30% עד 40% מהמגנזיום שמתקבל ממזון או ממים.

מאכלים עשירים במגנזיום

 (המקור: אתר משרד הבריאות)

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top
צרו קשר
צרו קשר
ברוכים הבאים לפארמה גנים pharmprod.com האוקסימג המקסים הזה יכול להיות שלך עבור 49.90 בלבד